Primalimpro på Hängmattan

Skratt, kaos och brutna regler. Välkommen till Primalimpros föreställningar på Café Hängmattan i Majorna!

Sista torsdagen varje månad under vår- och höstsäsongen blandar vi kortform och längre format i en prestigelös tvåaktare med fritt inträde. Lekfulla games, allvarliga scener och allt däremellan får plats på scenen när vi utmanar oss själva i nya och gamla tekniker, med er hjälp.

Under hösten spelar vi följande datum:

* 30 augusti
* 27 september
* 25 oktober
* 29 november
* 13 december

Tid: 19-21

Café Hängmattan ligger i Majorna (närmaste hållplats Kaptensgatan eller Stigbergstorget) och har ett brett vegetariskt sortiment. Allt från kaffe till mat kan avnjutas till föreställningarna.

40287375_428814784189191_8490370386720980992_n.png

#Metoo

Från hashtag till handling

Under hösten 2017 duggade vittnesmålen tätt. #metoo. Jag också, jag med. Överallt berättade kvinnor historier om övergrepp. Plötsligt var de inte ensamma längre. Plötsligt var de många. Så många att övriga världen inte hade något annat val än att förhålla sig till detta. Livet kommer aldrig mer bli detsamma. Men vad var det som egentligen som hände? Var kom alla dessa vittnesmål ifrån? Vad händer med alla män som numera ingår i gruppen förövare? Och vad händer nu? Är synen på övergrepp helt förändrad? Är det nu lätt för alla att säga ifrån? Vågar vi inte krama varandra längre? 

Primalimpro dyker ner i ämnet #metoo och skapar en improviserad föreställning med utgångspunkt i alla berättelser.  

metoo_poster.png

Din Romeo och Julia

Primalimpro + Shakespeare = Hjärta

Primalimpro ger "Din Romeo och Julia". Shakespeares klassiker berättad genom era personliga upplevelser och minnen. Var i världen hittar vi Romeo och Julia idag? Vilka grupper i samhället är det nu som håller dem åtskilda? En berättelse om blixtförälskelse, vänskap och outgrundligt hat mellan familjer. Välkomna att se en modern improviserad tolkning av Shakespeares odödliga klassiker.

SPELAS:

24 november, kl 19:00 och
1 december, kl 19:00

Akt 1 - Duos

Primalimpro bjuder in improvisatörer från hela Göteborg som paras ihop med andra improvisatörer som de vanligtvis inte brukar spela med. Allt är tillåtet. Allt händer. En sak är säker - det kommer bli impromagi!

Akt 2 - Din Romeo och Julia

Primalimpro bjuder på en modern improviserad tolkning av Romeo och Julia.

Plats: Teater Uno på Esperantoplatsen.

DinRomeoOchJulia

REUNION

Välkomna på reunion, det var så längesedan sen sist!

Ett gäng vänner träffas igen för första gången på ett bra tag för lite hemmafest. Lite gött häng. Vi får följa med in i rummet där umgänge blandas med tillbakablickar. Vilka vägar har livet lett in de olika personerna på sedan de sågs sist, och vilka vägar kommer de att ta efter just denna kväll? 

Primalimpro bjuder in till en uppgörelse där både skratt, gråt och ilska lockas fram allt eftersom liken börjar krypa ut ur garderoben.

Koncept och regi: Agnes Edvall
Musik: Maria Nyström

EN VANLIG JÄVLA PJÄS

Biljetten är uthämtad, godispåsen köpt och öppnad för att slippa prassel. Ljuset går ner och ett mörker fyller teaterlokalen. Allt är i sin ordning, och snart ska det spelas en vanlig jävla pjäs. Men vad innebär det, egentligen?

Primalimpro är tillbaka efter succén "Kära Göteborg!" med en sprillans ny helt improviserad föreställning!

I ett virrvarr av klubbiga beats, gastande regissörer och förvirrade skådespelare utforskar Primalimpro teater, denna märkliga och urgamla konstform. Vad finns det för regler och vad händer om dessa regler bryts? Vad förväntas av skådespelarna och improvisatörerna? Vad förväntas av publiken? Vem gör vad och vad gör vem och vad gör en riktigt bra föreställning? I detta teaterlabb är nästan allting möjligt och omöjligt och publiken får själva vara med och ställa frågor. 

Så varsågod att fundera. Vad vill du se när du går på teater?

Medverkande: Susanna Björnberg, Agnes Edvall, Elin Engberg, Martin Gustafsson, Carl Johan Kilborn, Mattias Thell och Liv Vistisen-Rörby

Koncept och regi: Agnes Edvall

Kära Göteborg

Göteborg är högt och lågt
Gammalt och nytt
Glatt och sorgset
Askim och Bergsjön
Håkan Hellström och Galenskaparna
Slottskogen och Avenyn
Liseberg och Svenska Mässan
Poseidon och Karin Boye
Men framförallt,
Är Göteborg vårt hem.

I ett svindlande kollage presenterar nu Primalimpro Göteborg, sett genom deras ögon. Kära Göteborg! Är en improviserad föreställning om hur det är att leva i staden där det nästan alltid regnar, och om människorna som kommer och går.
Följ med på en fartfylld resa med fler oväntade svängar än Balder, och förundras över staden med Feskekôrkan.

Igenkänning, skratt, allvar och kanske lite dans. Såhär har du aldrig sett Göteborg förut.

Konceptidé och regi: Anders Fors

karagoteborg.jpg

Frågetecken

??????? ????????? ??????????? ???? ??

????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? 

????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ?????

 

 

Fragetecken.png